FotbollXtra

Glenn Hysén siktar på Superettan 2014

Under sitt första år som tränare för Utsiktens BK tog han upp laget en division. Om ytterligare två säsonger tror legendaren på ännu en uppflyttning.
– Om gubbarna utvecklas så tror jag att vi är i Superettan om två år, säger Glenn Hysén till FotbollXtra.

Utsikten som även kallas för "Kiken", har gjort en imponerande resa under de senaste åren. Säsongen 2006 vann laget Division 4B och året efter blev det serieseger i Division 3 Nordvästra Götaland.

Säsongen 2010 slutade Utsikten på fjärde plats i Division 2 Västra Götaland och sedan tog Glenn Hysén över som huvudtränare, och såg till att laget vann serien med tolv poängs försprång.

I år är det Division 1 Södra som gäller för Kiken och för Glenn Hysén som ser efter fler framgångar. Dock tror en av Sveriges största spelare under 80-talet på ett mellanår först.
– För det första har vi ett ungt lag, de har inte pikat än, men man ska nog vara nöjda om man hänger kvar första året, sedan kan man bygga vidare, säger Glenn Hysén.

Hur ser du på fortsättningen?
– Får vi bara behålla killarna, så hoppas vi avancera ytterligare nästa år, kanske fajtas i toppen. Det är knappt någon som är över 24-25 år. Det är ett utvecklingslag, som kan bli hur bra som helst. Mihael Jevtic är bra, vi har två bra mittbackar och så har vi Anton (Hysén) när han är med.

Du pratar om utveckling. Var någonstans befinner ni er i den utvecklingen?
– Om gubbarna utvecklas så tror jag att vi är i Superettan om två år.

Så det finns en grund för att spela i Superettan 2014?
– Absolut. Grunden finns för att ta ett steg till, men då får ju alla utvecklas ett steg till.

Publicerades 2012-06-02 14:08

Kommentarer

Lämna ett svar

Din E-postadress publiceras ej. Obligatoriska fält är markerade *.


Senaste från bloggen
XTRA-TV

HIF-fansens bengalhav i derbyt

Skånederby - Rökbomber - MFF

Tifo AIK - Djurgårdens IF