FotbollXtra

Arkivbild: FotbollXtra

Mervan längtar efter avgörandet mot Italien

Han var avstängd senast och fick se Sverige förlora med 0–1 i Italien. Nu vill Mervan Celik göra skillnaden och skjuta Sverige till U21-EM nästa sommar. 
– Jag har en positiv känsla och hoppas jag kan bidra med mål, säger Celik till FotbollXtra.

KALMAR. Förlustmatchen i U21-playoffen mot Italien i fredags spelades på Mervan Celiks nya hemmaarena i Pescara. Men då satt Celik själv på läktaren efter en avstängning och kunde inte göra någonting åt resultatet.
– Det var jobbigt faktiskt, och ganska nervöst att sitta där uppe och inte kunna hjälpa grabbarna. Men de gjorde det bra ändå och nu är det hemmaplan och vi har stora möjligheter att vända på detta.

Var ni nöjda med resultatet?
– Ja, 0–1 är okej. Men det hade varit ännu bättre om vi gjort mål och förlorat med 1–2.

Ni har spelat på Guldfågeln Arena några gånger nu. Känns det som hemmaplan?
– Ja, vi är starka här och obesegrade. Det är en skön känsla vi har här i Kalmar.

Med en ny klubbadress i Pescara i Italienska Serie A sedan sommaren har Celik haft fördelen av att möta och spela mot italienska spelare i ett par månader. Något han också har använt för att försöka hjälpa det svenska U21-laget.
– Det finns ett par spelare som är med i mitt lag så det är klart att man har lite mer koll. Jag har snackat lite med grabbarna om hur vissa spelare är och hur de agerar på planen. Men för mig är det inget jag tänker på, jag går bara ut och kör som vanligt.

Hur är formen inför matchen i morgon?
– Den är bra, jag är pigg. Det är lite jobbigt nu att gå och vänta på att matchen ska börja. Man vill spela nu och göra det klart och vinna matchen.

Vad kan du bidra med?
– Jag hoppas jag bidrar med mål och mitt djupledsspel. Det är en positiv känsla jag har och vi har ganska många individuella spelare som kan avgöra matcher.

Publicerades 2012-10-15 21:36

Bli den första som kommenterar

Lämna ett svar

Din E-postadress publiceras ej. Obligatoriska fält är markerade *.


Senaste från bloggen
XTRA-TV

HIF-supportrarna bengalhav i Skånederbyt

Skånederby - Rökbomber - MFF

Tifo AIK - Djurgårdens IF