FotbollXtra

Arkivbild: FotbollXtra

Magnus Eriksson klar för Malmö FF

Magnus Eriksson har skrivit på ett fyraårskontrakt med Malmö FF. Anfallaren presenterades på en presskonferens under måndagseftermiddagen. 

Åtvidabergs tidigare målkung återvänder hem till Allsvenskan igen efter en kort sejour i belgiska Gent där han fick sporadiskt med speltid. Det är också anledningen till att 22-åringen vänder hem till Sverige igen.
– Rikard Norling kontaktade mig och berättade om klubbens intresse och efter det var det inte mycket att tänka över utan valet kändes självklart. Allting flöt på bra med förhandlingarna vilket kändes bra. Malmö FF är en riktigt proffsig förening som har höga målsättningar med att spela en fin fotboll och att då får vara en del av det känns helt fantastiskt, säger han till MFF.se.

Anfallaren har varit ett hett villebråd sedan det blev känt att han ville lämna fryxboxen i Belgien. Helsingborg och Norrköping var bland annat med i dragkampen som Malmö till slut vann.
– Jättebra. Det är kul att vi, i konkurrens med många andra klubbar, har kunnat få hit Magnus och det ska bli roligt att se hans utveckling och vad han, tillsammans med de andra spelarna, ska kunna skapa i himmelsblått, säger MFF:s sportchef Per Ågren till klubbens hemsida.

I Malmö återförenas Magnus Eriksson med sin gamle tränare Rikard Norling som han hade i AIK.
– Jag känner Magnus ganska väl och träffade honom när han var väldigt ung då jag var A-lagstränare och han var med i vår utvecklingstrupp. Jag är väldigt, väldigt glad över två saker: Dels att han har fått det genombrott som han förtjänar men även att vi har fått honom till Malmö. Jag tror att han spelstil kommer att passa väldigt bra här då han har ett vackert och brett register, vilket även har visat sig vara väldigt effektivt. Just därför tror jag att han kommer passa bra in i vår trupp för att hos oss krävs det att man kan spela vackert men även effektivt. Jag tror också att han kommer att komplettera den övriga truppens individuella instinkter utan att trampa dem på tårna, säger Rikard Norling.

Publicerades 2013-01-21 16:54

Kommentarer

Lämna ett svar

Din E-postadress publiceras ej. Obligatoriska fält är markerade *.


Senaste från bloggen
XTRA-TV

HIF-fansens bengalhav i derbyt

Skånederby - Rökbomber - MFF

Tifo AIK - Djurgårdens IF