FotbollXtra

Storsatsning mot Superettan i Väsby

AFC United satsar hårt med sikte på Superettan. Med flera prestigevärvningar inför säsongen finns det stora möjligheter att nå det målet redan till hösten.
– Vi vill vinna serien och det gör man med så bra spelare som möjligt, säger AFC Uniteds sportchef Hamid Kabodvand till FotbollXtra.

Athletic FC startade 2007, och ska ge unga talanger förutsättningar för att nå ut till proffsspel i Europa. Inför denna säsong byter Väsby United namn till AFC United, och de båda föreningarna samarbetar under samma ”tak” och har sin bas i Upplands Väsby i norra Stockholm.

I laget finns spelare som Haris Laitinen, Fadi Malke, Omar Jawo, Joakim Alriksson, Yannick Bapupa, Sebastian Senatore och Alagie Sosseh. Kända spelare med meriter från Allsvenskan och Superettan.
– Om man tittar på truppen och nyförvärven ska vi kliva upp i Superettan så fort som möjligt. Många av de nya spelarna har spelat tillsammans tidigare, vilket är positivt. Vi vill vinna serien och det gör man med så bra spelare som möjligt, säger Hamid Kabodvand.

Föreningarna finansieras av en huvudsponsor som ägs av ordföranden Alex Ryssholm. AFC United tränar hårt just nu med dubbla pass inför säsongen i Division 1 Norra. Målsättningen är att komma topp två.
– Det är en tuff serie, det är många som satsar. Jag ser Sirius, Umeå och Vasalund som våra främsta utmanare.

Vem tror du får sitt genombrott 2013?
– Tror på Danny Uchechi, som spelat i Skottland och England. Med den bakgrunden måste han få sitt genombrott.

Hur resonerar ni kring Bapupa?
– Han har fått sitt straff, det går inte att straffa honom hela livet. Han blir en viktig spelare som central innermittfältare, och han har sett bra ut hittills.

Relaterade artiklar

Storsatsning mot Superettan i...
Publicerades 2013-02-19 14:16

Bli den första som kommenterar

Lämna ett svar

Din E-postadress publiceras ej. Obligatoriska fält är markerade *.


Senaste från bloggen
XTRA-TV

HIF-supportrarna bengalhav i Skånederbyt

Skånederby - Rökbomber - MFF

Tifo AIK - Djurgårdens IF