FotbollXtra

Arkivbild: Mathilda Ahlberg

Öster: "Gruppen lever"

Öster följde sin plan, åkte till Malmö och plockade med sig en poäng hem till Småland. Nu ser Växjölaget sin chans till avancemang i Svenska Cupen. 
– Gruppen lever, säger tränare Andreas Thomsson.

MALMÖ. Årets allsvenska nykomling var tämligen nöjd med det oavgjorda resultatet 1-1 mot Malmö FF.
– Om man får hylla vårt så är det en försvarsinsats från vår sida idag. Den första halvleken är jämn. Kanske beroende på att vi har lite hjälp med vind i rygg. I andra halvlek får Malmö mycket boll och skapar ett övertag i spelet. Men kanske inte de riktiga hundraprocentiga målchanserna, säger Östertränaren på presskonferensen efter matchen.

Hemmalaget hade svårt att bemästra väderförhållandet och underlaget.
– Det var svårspelat. Vind i första halvlek - solklart att det var fördel, när vi vill anfalla och Öster ville komma ur press, då hade man fördel av vinden som tryckte ner oss. Det var helt annorlunda i andra halvlek, säger Malmös tränare Rikard Norling.

Båda målen föll i mitten av den första halvleken. Dardan Rexhepi gav MFF ledningen i matchen, men Öster kvitterade rätt omgående genom Juan Robledo.
– Vi vet att vi inte spelar bra, och vi vill vinna sånt här givetvis. Men vi vet också att vi har potential att spela bättre. Både med tid, väder, vind och plan, säger Rikard Norling.

Resultatet var en missräkning för skåningarna. Men i Öster ser det positivt ut.
– Jag tycker att vi går ut med rak rygg och har blicken högt. Det är helt okej - 1-1. Gruppen lever, säger Andreas Thomsson.

Relaterade artiklar

Öster: "Gruppen lever"...
Publicerades 2013-03-03 00:18

Kommentarer

Lämna ett svar

Din E-postadress publiceras ej. Obligatoriska fält är markerade *.


Senaste från bloggen
XTRA-TV

HIF-fansens bengalhav i derbyt

Skånederby - Rökbomber - MFF

Tifo AIK - Djurgårdens IF