FotbollXtra

KRÖNIKA: AIK:s stora frågetecken

"Fotboll handlar ju till syvende och sist om inte om att göra mål, så i alla fall att vinna matcher. Där är frågetecknet fortfarande bara ett stort frågetecken."

En John Guidetti och 3 752 med honom var på plats på Skytteholms IP för att se AIK inleda tävlingssäsongen med match mot Halmstads BK i Svenska cupen. Och med en skral målproduktion borta i USA fanns det frågetecken. Frågetecken som knappast rättades ut i och med dagens match.

Risken finns ju givetvis att betydelsen av träningsmatcher övervärderas. Men AIK mäktade endast med ett mål på fyra matcher under träningslägret i USA, så det fanns frågor kring hur laget skulle prestera i ett skarpt läge. Detta skarpa läge bestod efter elva minuter av två insläppta mål.

Periodvis spelade AIK väldigt fin fotboll, framför allt genom trion, i fallande ordning efter dagens insats, Quaison-Bahoui-Borges. På toppen, Henok Goitom, och den vindsnabbe Kennedy Igboananike som kom från Djurgårdens IF i slutet på förra året. På pappret ett starkt lag, men bristerna syntes i den, så att säga, absolut sista tiondelen av spelet. Och det saknades knappast chanser till reducering, och även kvittering efter att Henok Goitom iskallt placerat in en straff i en annars storspelande Stojan Lukics högra kryss, i den 80:e minuten.

Igboananike byttes ut i den 69:e minuten till förmån för Kwame Karikari och AIK förlorade något av det djupledsspel som är Igboananikes signum. Trots det fortsatte laget med sin massiva press, men det hjälpte föga. Laget förlorade med 1-2.

På något sätt känns det ändå som att AIK kommer att få ordning på målproduktionen. Spelet fram till den absolut sista delen ser lovande ut och i dag var det några halmstadsben och mycket oflyt som bidrog till den snåla målskörden. Vilket bådar gott för den stundande Allsvenskan, men vad gäller den Svenska cupen kan det redan vara för sent. Fotboll handlar ju till syvende och sist om inte om att göra mål, så i alla fall att vinna matcher. Där är frågetecknet fortfarande bara ett stort frågetecken.

En vinst är alltid en vinst och den svåraste matchen i gruppen är nu avklarad. Men jag tror ändå att det kommer att krävas mer av Halmstad om de ska kvalificera sig till kvartsfinal. Eller så har jag helt fel och Halmstad går och vinner alltihop med effektivitet och lite tur.

Publicerades 2013-03-04 10:22

Kommentarer

Lämna ett svar

Din E-postadress publiceras ej. Obligatoriska fält är markerade *.


Senaste från bloggen
XTRA-TV

HIF-fansens bengalhav i derbyt

Skånederby - Rökbomber - MFF

Tifo AIK - Djurgårdens IF