FotbollXtra

Arkivbild: Mikael Bengtsson

Eriksson sänkte sitt gamla lag

Magnus Eriksson var tillbaka på Kopparvallen och sänkte Åtvidaberg med ett mål och en assist. Malmö vann med 3-1 och tog årets första tre poäng.
– Några väldigt tydliga misstag runt alla deras tre mål, säger ÅFF:s tränare Peter Swärdh till Cmore.

Åtvidabergs före detta skyttekung Magnus Eriksson placerade säkert in Malmös ledningsmål i den 38:e minuten. Men den första halvleken slutade oavgjort efter att Kristian Bergström tryckt in en frispark från långt håll.
– Första halvlek är en helt okej halvlek från vår sida. Framför allt första halvtimmen tycker jag att vi är jämnbördiga med Malmö och gör det på ett bra sätt. Sen är det för stora variationer och alldeles för svag kvalité i andra halvlek, säger Peter Swärdh efter matchen.

Hemmalaget orkade inte stå emot Malmös tunga press. Magnus Eriksson hittade Erik Friberg med en nickpassning i den 57:e minuten. Från snäv vinkel gav Friberg skåningarna ledningen och punkterade dessutom matchen tio minuter efter.
– Jag tycker att vi inleder andra halvlek okej. Men däremot gör vi några väldigt tydliga misstag runt alla deras tre mål. Det är bollförluster på felvända spelare, sidledspassningar där de kommer igenom. Vi blir väldigt hårt straffade på det. Där är kvalitén tyvärr för dålig. Efter det tappade vi matchbilden totalt, säger ÅFF-tränaren.

Publicerades 2013-04-05 21:26

Bli den första som kommenterar

Lämna ett svar

Din E-postadress publiceras ej. Obligatoriska fält är markerade *.


Senaste från bloggen
XTRA-TV

HIF-supportrarna bengalhav i Skånederbyt

Skånederby - Rökbomber - MFF

Tifo AIK - Djurgårdens IF