FotbollXtra

Björkebaum: ”Bonus att vinna skytteligan”

IK Sirius har imponerat på försäsongen och gick överraskande till kvartsfinal i Svenska Cupen. Uppsalaklubben är dessutom favoriter till att gå upp i Superettan från Division 1 Norra.
– Vi har inte varit så här bra som vi är nu på mina snart tre säsonger i klubben, säger anfallaren Ante Björkebaum till FotbollXtra.

Jämtlänningen har spelat i IK Sirius sen 2011, och har gjort nära 30 seriemål för klubben. På försäsongen har han även visat framfötterna i Svenska Cupen, där han mot mer namnkunniga motståndare gjort sex mål och leder därmed skytteligan. Ett mål mer än landslagsforwarden Tobias Hysén och Mikael Dahlberg.
– Det är lättare för ett lag i de lägre divisionerna att tagga igång mot bättre lag. Vi har visat att Sirius håller på den nivån. Som forward vill man göra mål och det har känts bra på försäsongen. Vore en bonus att vinna skytteligan i Svenska Cupen, säger Björkebaum.

Hur känns det inför säsongen?
– Känns väldigt bra. Vi har visat att vi kan slå bra lag och spelat bra mot Gefle, Elfsborg och Öster. Alla i laget vill gå upp, utan kval. Även om det inte är ett uttalat mål, så har vi en trupp som bör klara det.

Vilka är era största konkurrenter?
– AFC United har det mest namnkunniga laget. De har värvat många spelare, men man vet aldrig om de fungerar ihop. De har ju en ny tränare dessutom. Man vet aldrig med IK Frej, BK Forward och Dalkurd. Det är många lag som kan vara med i toppen och vi är ett av dem.

Vad är dina mål med din fotbollskarriär?
– Jag vill spela i Allsvenskan, och det är upp till mig att nå dit. Kortsiktigt vill jag gärna vinna med Sirius. Långsiktigt vill jag spela så högt som möjligt, säger Björkebaum som främst konkurrerar med Christer Gustavsson (tidigare Hammarby) och Joakim Runnemo (tidigare Brommapojkarna och Ljungskile) om en plats som ”nia” i anfallet.

IK Sirius möter Eskilstuna City på söndag, dock på den provisoriska arenan Lötens IP då Studenternas gräsplan inte är spelbar.

Fakta

Namn: Ante Björkebaum
Född: 1988 (blir 25 år på söndag)
Moderklubb: Ope IF
Tidigare klubbar: Östersunds FK
Aktuell: Leder skytteligan i Svenska Cupen. Anfallare i favoriten Sirius som spelar premiär i Div. 1 Norra till helgen.

Publicerades 2013-04-12 18:41

Bli den första som kommenterar

Lämna ett svar

Din E-postadress publiceras ej. Obligatoriska fält är markerade *.


Senaste från bloggen
XTRA-TV

HIF-supportrarna bengalhav i Skånederbyt

Skånederby - Rökbomber - MFF

Tifo AIK - Djurgårdens IF